NOS SportAangepast

Hoog: het komt wel goed met Oranje

Hoog: het komt wel goed met Oranje

Ellen Hoog is er klaar mee. Of beter gezegd: ze is er klaar voor. Klaar voor een nieuwe carrière. Hoog stopt bij het Nederlands hockeyelftal en hoewel ze nog een jaar blijft spelen bij haar club Amsterdam, denkt ze al na over de toekomst.

"Binnenkort komt mijn tweede kookboek uit. En er lopen nog wat dingen, maar er is nog niets concreets. Ik heb honderdduizend ideeën", vertelt Hoog, die voor de Olympische Spelen haar beslissing al had genomen.

"Tijdens de Spelen ging ik weer twijfelen en zeker na die zilveren medaille. Maar waarom zou ik? Ik heb zo veel prijzen gepakt, dus ik laat het daar niet van afhangen. Ik vind het mooi geweest. Ik voel me nog goed en ik denk dat het daarom een mooi moment is om te stoppen. Ik moest wel een traantje laten toen het officieel werd vanmiddag."

Hoog: ik kom niet in een zwart gat terecht

Volgend jaar is het EK in Amsterdam. Had Hoog dat niet nog mee willen maken? "Ja, dat is natuurlijk mooi. Maar weer alles geven en er weer helemaal voor gaan, dat zie ik niet zitten. Het is ook niet leuk voor het team om maar één jaar door te gaan. Even het EK in Amsterdam en dan stoppen. Nee, dat doe ik niet."

Hoog is na Naomi van As en Eva de Goede, die er een jaar tussenuit gaat, de volgende in de rij van topspeelsters die stopt bij de nationale ploeg. Maar reden tot paniek voor wat betreft het Nederlands elftal is er niet, zegt Hoog. "Het komt wel weer goed met Oranje. Het wordt opgevangen door de jonge speelsters. Dat is in het verleden ook goed gegaan, dus dat gaat nu ook goedkomen."

Haar club Amsterdam kan nog één jaar genieten van de kunsten van Hoog. "Ik heb afgesproken om bij de club nog wel door te gaan. Ik ga het wel missen. Vooral het toeleven naar hoogtepunten en grote toernooien. Ik kom niet in een zwart gat terecht, ik denk dat ik wel druk ga zijn de komende tijd", verzekert Hoog. En analyseren voor de NOS? Lachend: "Jullie kunnen me bellen, ik heb alle tijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl