NOS VoetbalAangepast

Van Basten warm onthaald op FIFA-hoofdkantoor in Zürich

Marco van Basten heeft tijdens een bezoek aan het FIFA-hoofdkantoor in Zürich al een beetje kunnen ruiken aan zijn nieuwe functie. De 51-jarige Utrechter zal vanaf volgende week officieel door het leven gaan als 'FIFA Chief Officer for Technical Development'.

FIFA-president Gianni Infantino sprak warme woorden bij Van Bastens entree. "Ik ben heel blij dat hij bij ons is", zei de president.

Donderdag werd bekend dat Van Basten op 1 oktober zal afzwaaien als assistent van bondscoach Danny Blind om een dag later bij de wereldvoetbalbond aan de slag te gaan.

Marco van Basten bij het FIFA-kantoor

"Het is een eer om voor deze taak gevraagd te zijn", liet Van Basten weten in Zürich. "Ik hoop dat ik eraan kan bijdragen dat voetbal de populairste sport in de wereld blijft."

Infantino liet weten ervan overtuigd te zijn dat Van Basten een grote invloed zal hebben op de toekomstige ontwikkelingen in het voetbal. "Marco van Basten is voetbal", liet hij optekenen. "Het was voor mij al snel duidelijk dat hij een geweldige aanwinst is voor de FIFA."

"Van Basten kan veel doen voor het voetbal, voor het spel en ook naast het veld. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl