Fred Grim, bondscoach van Jong Oranje
NOS VoetbalAangepast

KNVB stelt Grim aan als assistent Blind

Fred Grim is door de KNVB benoemd als assistent van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal. De 50-jarige oud-doelman van Cambuur en Ajax komt over van Jong Oranje. Blind werkte eerder samen met Grim bij Sparta Rotterdam.

"Het is goed nieuws dat Fred zich verbindt aan mijn staf. We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt. Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team", zegt Blind.

"Dit is een mooie stap", reageert Fred Grim op zijn aanstelling. "Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling."

Art Langeler volgt Grim op bij Jong Oranje. Hij was als assistent van het nationale elftal voor spelers onder 20 jaar al verbonden aan de KNVB. Langeler is ook hoofd jeugdopleidingen bij PSV. "Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan", zegt Langeler.

Carrière Grim

Grim heeft bijna 400 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Hij begon zijn carrière in de jeugd bij Ajax, maar maakte zijn debuut bij Cambuur Leeuwarden. In Friesland speelde hij 272 wedstrijden, voornamelijk in de eerste divisie. Daarna keerde Grim terug bij Ajax, waar hij aanvankelijk als tweede keeper fungeerde en later nog tot 101 wedstrijden kwam.

De trainerscarrière van Grim begon in 2002. In de eerste acht jaar was hij als assistent- en/of keeperstrainer werkzaam bij Ajax en Sparta. In 2009 werd hij voor het eerst hoofdtrainer, eerst bij Jong Ajax, later bij Ajax A1. Tussen 2012 en 2015 was hij hoofdtrainer van Almere City FC. Sinds 2015 was hij bondscoach van Jong Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl