NOS VoetbalAangepast

'Spelers die rust kregen, keren gewoon terug in basis'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaf in het bekerduel met FC Oss (4-1 winst) een paar spelers rust, zoals Eric Botteghin, Karim El Ahmadi en Dirk Kuijt, maar die keren zondag tegen Roda JC gewoon terug in de basis.

Van Bronckhorst: basisspelers keren gewoon terug

"Die spelen gewoon weer. Ik wil verder niet op namen ingaan, want ik vind dat het hele team tegen Oss niet goed speelde. Het is ook te makkelijk om daarvoor de schuld te leggen bij de basisspelers die wel speelden. We doen het met z'n allen", aldus 'Gio' op zijn wekelijkse persconferentie.

Serie

Vorig jaar werd tegen Roda JC met een gelijkspel een recordserie van zeven nederlagen doorbroken. Nu kunnen de Limburgers juist een zegereeks van de Rotterdammers doorbreken.

"We zullen waakzaam en alert moeten zijn", gaat Van Bronckhorst verder. "Zij zullen compact spelen en zullen het spel moeten maken, het tempo vasthouden. Zo'n wedstrijd zal het zijn."

Dirk Kuijt zal tegen Roda JC weer meedoen

De trainer van Feyenoord kwam ook nog even terug op de doelman van Oss, Ronald Koeman jr. Inderdaad, de zoon van de vorige trainer van Feyenoord. "Ik heb Ronald sr. wel een aantal keer op de app gehad", lacht Van Bronckhorst.

"Ik ken junior al van toen hij nog klein was. Mooi dat hij hier staat. Het is duidelijk dat hij de trap van zijn vader heeft, hij legde de bal een paar keer fraai weg. Senior was duidelijk niet voor ons gisteren, maar hij heeft me nog wel gefeliciteerd."

Koeman jr. heeft ondanks verlies genoten van De Kuip

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl