Ellen Hoog
NOS SportAangepast

Ellen Hoog stopt als international

Hockeyster Ellen Hoog zwaait af als international. De 30-jarige aanvalster wil meer tijd vrijmaken voor haar maatschappelijke carrière. Ze blijft wel actief als speelster van Amsterdam.

"Trots kijk ik terug op een mooie carrière. Ik heb er veel voor gegeven en er veel voor gelaten, maar het was het ruimschoots waard", zegt Hoog, die 232 interlands (60 treffers) speelde, op haar website.

"Ik hoop dat ik veel jongeren heb kunnen inspireren en wil dat graag blijven doen. Voor nu kijk ik enorm uit naar alles wat mij ‘off the pitch’ gaat brengen."

  • ANP
    Ellen Hoog schreeuwt het uit nadat ze de beslissende strafbal voor Oranje heeft benut tegen Duitsland in de halve finales van de Olympische Spelen in Rio
  • ANP
    Een unieke generatie hockeysters tijdens het gewonnen WK 2014: Naomi van As, Ellen Hoog, Kim Lammers en Maartje Paumen. Alleen de laatste is nog actief als international
  • ANP
    Ellen Hoog wint met Oranje voor de tweede keer olympisch goud in Londen
  • ANP
    De aankomst van Ellen Hoog op Schiphol, nadat ze in Peking voor het eerst olympisch goud met het Nederlands team heeft veroverd
  • ANP
    Soms was er ook teleurstelling. Ellen Hoog baalt na haar nederlaag met Amsterdam in de play-offs in 2014
  • ANP
    Ellen Hoog maakt in 2004 haar debuut als international

De in Bloemendaal geboren hockeyster maakte in februari 2004 haar debuut als international. Ze won met het Nederlands team twee keer olympisch goud (2008 en 2012) en een keer olympisch zilver (2016).

Hoog verzamelde met Oranje verder twee wereldtitels (2006 en 2014), drie Europese titels (2005, 2009 en 2011) en twee Champions Trophy's (2004 en 2005).

Debuut Ellen Hoog in Oranje

Ereprijs

Hoog, die met haar club Amsterdam twee keer de landstitel veroverde, werd in 2014 door wereldhockeybond FIH tot beste speelster ter wereld uitgeroepen.

Twee handen op een buik: Ellen Hoog en Naomi van As
Helaas, deze post is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl