Pol van Boekel in actie als videoscheidsrechter

Straf Kali na rode kaart videoscheidsrechter blijft staan

Het verweer van Willem II tegen de manier waarop de videoscheidsrechter is gebruikt in het bekerduel met Ajax (5-0 nederlaag), heeft vooralsnog niets opgeleverd. De tuchtcommissie van de KNVB handhaaft de straf van Anouar Kali voor zijn rode kaart.

De middenvelder is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Willem II heeft vier dagen de tijd om in beroep te gaan, maar Kali is hoe dan ook geschorst voor het duel met NEC dit weekend.

Kali werd woensdag van het veld gestuurd na een charge op Lasse Schöne. Dat gebeurde op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel. Veldscheidsrechter Danny Makkelie gaf aanvankelijk slechts geel.

Willem II is van mening dat de videoscheidsrechter, die in Nederland zijn 'debuut' maakte in een officiële wedstrijd, hier niet gebruikt had moeten worden, omdat Makkelie de situatie al beoordeeld had.

Algemeen directeur Berry van Gool: "Er is gezegd dat de videoscheidsrechter alleen gebruikt wordt voor wedstrijdbepalende zaken die overduidelijk zijn, waar geen discussie over is. Maar daar is geen sprake van, want er is juist heel veel discussie over deze overtreding. De scheidsrechter stond er bovenop en die besloot geel te geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl