De hoogovens van staalproducent Tata Steel gezien vanaf de Noordzee
NOS NieuwsAangepast

'Tata behoudt onderzoeksafdeling in IJmuiden'

De 325 medewerkers van de research-afdeling van Tata Steel in IJmuiden hoeven niet te vrezen voor hun baan. "Tata behoudt de afdeling research & ontwikkeling, ook als het tot een fusie komt tussen de Europese tak van het staalbedrijf en bijvoorbeeld het Duitse ThyssenKrupp."

Dat zegt Hans Fischer, topman van Tata Steel Europa, vanochtend in Het Financieele Dagblad. Volgens Fischer is de vrees ongegrond dat hoogwaardige technologie en banen verloren gaan.

"Onze R&D-activiteiten daar zijn van wereldklasse. Het zou natuurlijk ontzettend stom zijn als je die zou opheffen of op het spel zou zetten." Volgens hem kan het zelfs zo zijn dat de r&d-afdeling in IJmuiden sterker wordt door een fusie.

Branchegenoten

Het Indiase Tata voert momenteel in Europa gesprekken met diverse partijen over samenvoeging van de Europese activiteiten. Vooral de gesprekken met het Duitse ThyssenKrupp hebben onrust veroorzaakt.

De vakbonden CNV en FNV willen op de hoogte worden gehouden. Daarnaast willen ze voor het einde van de maand duidelijkheid over de werkgelegenheid bij Tata in IJmuiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl