De oude stenen en het historische uiterlijk hebben plaats gemaakt voor een gladgestreken, betonnen pad
NOS NieuwsAangepast

Ambtenaren verbouwen de Chinese Muur, bewoners zijn niet blij

Inwoners van de Chinese stad Suizhou zijn boos over de restauratie van hun stuk Chinese Muur. De oude stenen en het historische uiterlijk hebben plaats gemaakt voor een gladgestreken, betonnen pad. Op sociale media verschenen kort geleden foto's van de restauratie, die al in 2014 zou hebben plaatsgevonden.

Voor de restauratie is onder meer zand en cement gebruikt, waardoor het landschap nu getekend wordt door een glad en kronkelend pad. Ook zijn verschillende torens gesloopt.

Omdat de Chinese Muur onderdeel is van de Unesco Werelderfgoedlijst, heeft de overheid speciale regels opgesteld voor restauraties. Zo mogen niet alle materialen gebruikt worden en moeten bepaalde delen intact blijven.

Opdrachtgever Ding Hui legt aan BBC uit dat er gaten zijn gedicht en er een beschermlaag is toegevoegd, maar dat "de oppervlakte er inderdaad niet ideaal uitziet".

De lokale bevolking is niet blij met hun nieuwe stuk Muur. Volgens Hui krijgt de restauratie nu pas aandacht door de foto's op het sociale platform Weibo, waar duizenden gebruikers hun kritiek hebben geuit.

Naar aanleiding daarvan is een officieel onderzoek ingesteld. Delen van de Muur dreigden uit elkaar te vallen en mogelijk konden delen weggespoeld worden bij hevige regen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl