Ricky van Wolfswinkel en Kelvin Leerdam vieren de 0-2 van Vitesse

Vitesse afgetekend langs De Dijk in beker

De Dijk heeft het Vitesse één helft lang knap lastig kunnen maken in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Na rust vloeiden de krachten bij de Amsterdamse derdedivisieclub echter in een mum van tijd weg en liep de score op tot een ruime 2-7.

De Arnhemmers kwamen via een indraaiende vrije trap van Lewis Baker die iedereen aan zich voorbij liet gaan, al na negen minuten op voorsprong op Sportpark Schellingwoude. Nadat Kelvin Leerdam in de 33ste minuut uit een hoekschop raak had gekopt, leek de buit binnen.

Harry Zwarthoed gaf De Dijk, dat al een keer de lat had geraakt, weer hoop op een stunt. En terecht: Chakib Tayeb had nog voor rust de 2-2 op zijn schoen.

Na de pauze was het uiteindelijk snel gedaan met de bekeraspiraties van de amateurclub. Adnana Tighadouini verdiende een strafschop die benut werd door Ricky van Wolfswinkel en maakte vervolgens zelf 1-4 en 1-5. De Dijk vlamde dankzij Dennis Kaars nog even op, maar Milot Rashica en Asrhak Koryan hielpen Vitesse alsnog aan een afgetekende zege.

Wimilio Vink scoorde twee keer voor TEC

Het treffen tussen de amateurs van HSC '21 en TEC was al snel beslist. De gasten kwamen flitsend uit de startblokken en koesterden na iets meer dan een kwartier al een 0-3 voorsprong dankzij Jos Peltser en Wimilio Vink, die twee keer scoorde. Nog voor rust bracht Jip Bartels de stand op 0-4.

Na de pauze wist Cenk Uguz de spreekwoordelijke eer te redden voor de thuisploeg, maar niet voordat invaller Kay Huijgens de marge op vijf doelpunten had gebracht.

De 5-1 overwinning bracht TEC in het gezelschap van IJsselmeervogels, Spakenburg, Kozakken Boys, Jodan Boys, VVSB, UNA, ASWH, Koninklijke HFC en Katwijk, de negen amateurclubs die zich al eerder deze week wisten te plaatsen voor de tweede ronde van het bekertoernooi.