Tyson Gay
NOS NieuwsAangepast

Bobsleeën blijft voor Gay voorlopig een illusie

De wens van Tyson Gay furore te maken in het bobsleeën blijft voorlopig een illusie. De Amerikaanse sprinter liet maandag weten dat hij zich graag wilde kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 2018, maar zonder zelfs maar in actie te zijn gekomen kreeg Gay op de eerste dag van de selectiewedstrijden al te horen dat er voor hem vooralsnog geen plaats is in de bob.

Woensdag begonnen de selectiewedstrijden voor het Amerikaanse bobsleeteam. De trials zijn bedoeld om te bepalen welke duwers achter de vaste piloten in de slee mogen zitten bij de wereldbekerwedstrijden in het komende seizoen. Gay liet echter de eerste selectiewedstrijd al aan zich voorbij gaan.

Gay kwam twee dagen voor de kwalificatiewedstrijden pas aan in Calgary.

Amerikaanse bobsleebond

Een woordvoerder van Team USA liet weten: "Er is besloten dat Gay niet zal meedoen aan de kwalificatiewedstrijden omdat hij nog veel moet leren voor hij een poging kan doen zich te kwalificeren."

Volgens de Amerikaanse bobsleebond zou Gay niet serieus hebben getraind. "Gay kwam twee dagen voor de kwalificatiewedstrijden pas aan in Calgary. Hij heeft minder dan tien keer een bobslee geduwd."

Een andere voormalige sprinter die wel meteen indruk maakte, was Ryan Bailey. Nadat hij vorig jaar nog wereldkampioen werd met de Amerikaanse estafetteploeg op de 4x100 meter is hij nu dichtbij het verzilveren van een plaats in het nationale team. Hij zette bij de eerste runs in Calgary de beste tijd neer.

Deel artikel: