FC Utrecht tankt vertrouwen met bekerzege op FC Twente

FC Utrecht, dat in de eredivisie zwak is begonnen, heeft vertrouwen getankt door in het bekertoernooi FC Twente in Enschede met 3-1 te verslaan.

Feest bij FC Utrecht na de zege op FC Twente

In de eerste helft waren het de keepers die zich onderscheidden. Utrecht-doelman Robbin Ruiter ontzegde met knappe reflexen Enes Ünal en Yaw Yeboah een treffer, aan de andere kant keerde Nick Marsman een harde kopbal van Sébastien Haller.

De Twentse doelman trof bij de 1-0 echter geen blaam, omdat het schot van Nacer Barazite door Richairo Zivkovic van richting werd veranderd.

Ünals 1-1 was ook een gelukje. Hij kreeg de bal na een vrije trap via de muur voor de voeten. Twente was na rust lange tijd beter, maar Utrecht had het laatste woord.

Nadat Andreas Ludwig een kans had gemist, maakten Haller en Zivkovic het karwei wel af.