Marco van Basten op het trainingsveld
NOS VoetbalAangepast

Van Basten en KNVB al per 1 oktober uit elkaar

Marco van Basten en de KNVB gaan per 1 oktober uit elkaar. Dat is in onderling overleg besloten. De assistent-trainer van bondscoach Danny Blind zou aanvankelijk in november vertrekken. Van Basten gaat aan de slag bij de wereldbond FIFA in een voetbaltechnische functie.

Van Basten was sinds juli 2015 de assistent van Blind. Eerder nam ook al assistent Dick Advocaat afscheid afscheid van het Nederlands elftal. Hij ging aan de slag als hoofdtrainer bij het Turkse Fenerbahçe.

"Dit was de wens van zowel Danny als van Marco. Danny heeft na de wedstrijd tegen Zweden aangegeven dat hij rust wilde rond het Nederlands elftal. En Marco heeft aangegeven dat hij graag naar de FIFA wilde. Wij wilden voor iedereen het best mogelijke doen. En dit is na goed overleg de uitkomst", aldus Van Breukelen tegenover de NOS.

Columns Van Basten

"Je hoeft de columns van Van Basten in VI maar te lezen om te begrijpen waarom hij die functie bij de FIFA zo graag wilde. Hij kan wereldwijd een belangrijke speler zijn om het spel nog beter en attractiever te maken. Die rol is hem op het lijf geschreven. En als iemand daar in zijn hoofd al mee bezig is, is dit de beste oplossing."

"Of er wel of geen afkoopsom is betaald, daar doe ik geen uitspraken over. Zoals in het persbericht staat, is alles in goed overleg gebeurd. Daar laat ik het bij."

Er is nu werk aan de winkel voor de KNVB. "Het is onze bedoeling om er vóór de komende interlands twee assistent-trainers erbij te hebben. Minimaal één zou wel handig zijn. Of dat gaat lukken is afwachten. In ieder geval is er met Frans Hoek wel een keeperstrainer. Maar het ideaalplaatje is twee assistenten erbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl