NOS WielrennenAangepast

Sagan houdt Greipel banddikte achter zich

Peter Sagan heeft de vierde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Slowaak bleef in de rit over 202 Belgische kilometers van Aalter naar Sint-Pieters-Leeuw in de massasprint Andre Greipel net voor.

Sagan houdt Greipel banddikte achter zich

Een vroege vluchtgroep van vier man, onder wie Brian van Goethem en Sjoerd van Ginneken, nam vijf minuten voorsprong, maar toereikend was het niet. Ook het Astana-duo Andrei Grivko en Dmitri Groezdev en Jasper Stuyven, die het in de slotkilometers probeerde, wisten niet uit de greep van het peloton te blijven.

Sagan bleek uiteindelijk de rapste van het hele stel te zijn, hoewel hij aanvankelijk niet doorhad dat hij als eerste de finish was gepasseerd. "Het was erg close en ik moest wachten op de uitslag", reageerde hij na afloop.

De wereld- en Europees kampioen boekte zijn tweede zege op rij en nam dankzij de bonificatieseconden de witte leiderstrui van Rohan Dennis over. Zijn voorsprong op de Australiër bedraagt 7 seconden.

Val Boonen

De rit, met kasseien en heuvels, leek op het lijf van Tom Boonen geschreven, maar hij kwam ten val toen hij iets uit zijn etenszakje wilde pakken.

De Eneco Tour, die vrijdag verder gaat met een ploegentijdrit in Sittard, eindigt zondag met een lastige etappe naar Geraardsbergen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl