NOS NieuwsAangepast

Britse tv-ster opgepakt om moord in Amsterdam

Een Britse tv-persoonlijkheid is opgepakt op luchthaven Heathrow, in verband met een moord die hij in Amsterdam zou hebben gepleegd. De 46-jarige voormalige tv-ster, die zichzelf CJ de Mooi noemt, is op verzoek van de Nederlandse justitie vastgezet.

De man, die in werkelijkheid Joseph Connagh heet, werkte bijna 30 jaar geleden als prostitué in Amsterdam. Hij beschrijft in zijn autobiografie dat hij in 1988 in die stad werd aangevallen door een man met een mes.

Connagh zou de man in het gezicht hebben geslagen en hem vervolgens in een gracht hebben geduwd. "Ik ga er helemaal van uit dat ik hem heb gedood", voegde hij er in zijn boek aan toe.

Uitlevering

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd omdat Connagh niet vrijwillig meewerkte aan het onderzoek. Volgens een woordvoerder van het OM is nog niet duidelijk om welke moord het gaat: "Er zijn dat jaar meerdere waterlijken gevonden. Of het één van die slachtoffers is, weten we niet".

De moordzaak is overigens net niet verjaard: in 2006 werd de verjaringstermijn voor moord afgeschaft. "De termijn van 18 jaar is op 1 januari 2006 opgeheven, dus als het in 1987 was gebeurd, was het wel verjaard geweest", zegt de woordvoerder van het OM.

Eggheads

Connagh is in Groot-Brittannië bekend als panellid in de BBC-show Eggheads. De BBC ontsloeg hem in mei dit jaar, nadat Connagh in opspraak was geraakt vanwege een aanranding in een nachtclub in Glasgow.

Van die beschuldiging werd hij overigens vrijgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl