FC Utrecht-coach Erik ten Hag
NOS VoetbalAangepast

Bekertoernooi biedt FC Utrecht kans op ommekeer

Met drie punten uit zes wedstrijden - drie remises - beleeft FC Utrecht een uiterst belabberde competitiestart. De zestiende plaats op de ranglijst sluit bepaald niet aan bij de vijfde positie waarop de mannen van trainer Erik ten Hag zich aan het eind van vorig seizoen terugvonden.

Een blik op de huidige selectie biedt al voor een belangrijk deel een verklaring voor de tegenvallende prestaties van de Domstedelingen. Tot ieders blijdschap is spits Sébastien Haller in Utrecht gebleven, maar supersub Ruud Boymans, de tegen Oranje aanschurkende Timo Letschert en Bart Ramselaar zochten hun heil elders.

Het vertrek van het drietal speelt zeker een rol, erkent Ten Hag. "En ook door het moment waarop", voegt hij eraan toe. Verdediger Letschert tekende kort voor het begin van de competitie bij het Italiaanse Sassuolo, terwijl middenvelder Ramselaar zelfs al twee competitieduels achter de rug had toen PSV hem naar Eindhoven haalde.

Ideaal moment

"We moeten nu kijken hoe we weer een team krijgen dat gaat winnen. Dat is natuurlijk niet zo makkelijk. Dat vraagt vooral keihard werken", legt de coach uit. Hij is echter optimistisch gestemd, al lijkt daar na de blamerende 5-1 thuisnederlaag van afgelopen vrijdag tegen FC Groningen weinig aanleiding toe.

Ten Hag: iedere wedstrijd winstkansen gehad

"Buiten afgelopen vrijdag - dat was dik onder de maat - hebben we in iedere wedstrijd winstkansen gehad. En een aantal wedstrijden hadden we ook moeten winnen. Maar het ontbrak ons net aan die laatste één, twee procent."

Ommekeer

Misschien kan de bekerwedstrijd van vanavond tegen FC Twente voor de ommekeer zorgen. Een duel dat voor de verliezend finalist van vorig seizoen - Feyenoord was in de eindstrijd met 2-1 te sterk - op een ideaal moment komt, zo lijkt het.

"Utrecht is een cupfighter. Deze spelers hebben vorig seizoen gemerkt wat het kan doen met een club, met een stad, met jezelf. En het is de kortste weg naar succes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl