Renz Rotteveel
NOS SchaatsenAangepast

Twijfels na hartproblemen nopen Rotteveel tot stoppen

Renz Rotteveel heeft een punt gezet achter zijn schaatsloopbaan. Na zijn hartoperatie van vorig seizoen en met de aanbiedingen die hij voor dit seizoen had, denkt hij niet meer op zijn oude niveau terug te kunnen keren.

De 27-jarige nummer twee van het NK allround 2014 werd geholpen aan hartritmestoornissen, nadat hij eind 2015 bij de NK afstanden de strijd moest staken op de 5.000 meter. Het zou zijn laatste race zijn.

"De operatie is geslaagd, want ik heb nooit meer last gehad", stelt Rotteveel op zijn website.

2015: Rotteveel staakt race vanwege hartritmestoornissen

"Maar het heeft me wel aan het denken gezet", gaat hij verder. "Om goed te presteren moet je honderd procent vertrouwen hebben in jezelf en in je fitheid en in een team zitten met goede begeleiding. Daar heb ik mijn twijfels over en daarom heb ik besloten te stoppen met topsport."

In 2014 werd Rotteveel naast zijn tweede plaats op het NK allround ook zesde bij de EK allround. Zijn beste WK allround reed hij in 2013 toen hij als zesde eindigde.

De laatste twee seizoenen presteerde hij, mede door zijn hartritmestoornissen, minder. Rotteveel gaat zich nu richten op een maatschappelijk carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl