NOS VoetbalAangepast

'Kippenvel' bij Robben na rentree en doelpunt

De terugkeer op het voetbalveld heeft Arjen Robben woensdagavond "kippenvel" bezorgd. De aanvaller speelde op 5 maart zijn laatste wedstrijd, maar kon na lang blessureleed zijn rentree maken voor Bayern München.

"Geweldig om weer terug te zijn. Ik heb er hard voor gewerkt", zei Robben, nadat hij met Bayern het Bundesligaduel met Hertha BSC met 3-0 had gewonnen. Robben luisterde zijn terugkeer zelfs op met een doelpunt. Hij nam de derde treffer voor zijn rekening.

De Oranje-international kwam in de 65ste minuut in het veld voor Thomas Müller. "Het was een fantastisch moment. De reactie van het publiek was mooi toen ik ging warmlopen. Daarvoor moet ik hen bedanken. Het was een zware periode om terug te komen."

Robben evenaart Makaay

De goal van Robben had ook nog statistische waarde. De international maakte zijn 78ste treffer in de Bundesliga en evenaarde daarmee het aantal competitiedoelpunten van Roy Makaay bij 'der Rekordmeister'.

Alleen de Braziliaan Giovane Elber (92) en de Peruaan Claudio Pizarro (87) waren in de Bundesliga vaker trefzeker als buitenlander bij Bayern München.

Arjen Robben

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl