NOS WielrennenAangepast

De Boer en Van Aert winnen eerste cross in Las Vegas

De Boer wint openingsrit na spannend slot

Veldrijdster Sophie de Boer heeft de eerste wedstrijd in de wereldbekercyclus gewonnen. De Nederlandse klopte in een spannende finale de veteranen Katerina Nash (38) uit Tsjechië en de Amerikaanse Katie Compton (37) op de finish in Las Vegas.

De Boer moest tijdens de race tot twee keer toe passen toen Compton aanzette, maar wist beide keren op karakter in het wiel van de Amerikaanse terug te komen. Op de finish toonde ze haar klasse in de sprint.

Het was de tweede wereldbekerzege voor De Boer, na haar overwinning van vorig jaar in Hoogerheide.

Van Aert begint weer goed

Bij de mannen was de Belg Wout van Aert de sterkste. De wereldkampioen was verreweg de beste in een wedstrijd die door de Belgen werd gedomineerd.

Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck legden beslag op respectievelijk de tweede (op 22 seconden) en derde plaats (25 seconden). Thijs van Amerongen was op de tiende plaats de beste Nederlander. Lars van der Haar en Mathieu van der Poel ontbraken wegens blessures bij de opening van het veldritseizoen.

Van Aert wint openingscross in Las Vegas

Nog een cross in de VS

De tweede van de in totaal negen wereldbekerwedstrijden staat over drie dagen in Iowa op het programma. Daarna vervolgt het peloton de WB-cyclus in Europa. Op 23 oktober doet het peloton Valkenburg aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl