Jeroen Dubbeldam met Zenith tijdens de Spelen in Rio
NOS SportAangepast

Springpaardenfonds koopt Zenith terug

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft het eigen toppaard Zenith zelf teruggekocht. Dat heeft de directie van de organisatie laten weten.

In het belang van de aandeelhouders besloot SFN op de online veiling het laatste bod van 850.000 euro te plaatsen. Daarmee werd voorkomen dat het springpaard onder de prijs van eigenaar zou veranderen.

"De directie stelt vast dat de verwachte waarde van dit paard, zoals vooraf was vastgesteld door experts, niet in overeenstemming was met de uitgebrachte biedingen", aldus SFN in een verklaring.

De directie gaat nu proberen via onderhandse verkoop wel het beoogde bedrag binnen te krijgen voor Zenith, de ruin waarmee springruiter Jeroen Dubbeldam regerend wereld- en Europees kampioen is.

Teleurgesteld

Al ver voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro was afgesproken dat Zenith na dat evenement verkocht zou worden. De aandeelhouders van SFN hadden ervoor gezorgd dat het paard veel langer dan gebruikelijk voor de Nederlandse sport kon worden behouden.

Dat SFN teleurgesteld was is begrijpelijk. Twee jaar geleden leverde het springpaard London, waarmee Gerco Schröder twee keer zilver won bij de Olympische Spelen van Londen, 8,6 miljoen euro op.

Evenals Zenith nu was London destijds twaalf jaar, een ideale leeftijd voor een sportpaard. Schröder kon toen dankzij de nieuwe eigenaar op het dier in wedstrijden blijven uitkomen. De combinatie werd overigens niet geselecteerd voor Rio 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl