NOS WielrennenAangepast

Sagan sprint naar zege in derde etappe Eneco Tour

Sagan sprint naar winst in derde etappe

Peter Sagan heeft de derde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De 26-jarige Slowaak, kersvers Europees kampioen, klopte in de sprint in Ardooie onder anderen Danny van Poppel en Nacer Bouhanni.

Sagan profiteerde van het geweifel van de kopgroep die de hele dag vooruit had gereden. De Nederlander Jesper Asselman, Martin Elmiger, Mark McNally, Yukiya Arashiro en Stijn Steels lagen met nog vier kilometer te gaan zo'n veertig seconden voor op de meute.

Maar in plaats van dat ze doorfietsten, keken ze naar elkaar. Dat brak ze op. In de laatste meters denderden Sagan en co over de vluchters heen. Van de vijf vluchters wist McNally nog als vijfde over de finish te komen.

Rohan Dennis blijft de klassementsleider, maar door de ritwinst en bonificatieseconden stijgt Sagan in het algemeen klassement naar de tweede plaats. De kopman van Tinkoff heeft nog slechts drie seconden achterstand op de Australiër en manifesteert zich steeds nadrukkelijker als favoriet voor de eindzege.

Sagan: goede slotfase voor mij, voor anderen niet

"Voor mij was de slotfase goed, voor anderen niet", zei Sagan na afloop. "Ik ben erg blij. Mijn teamgenoten hebben de laatste twee ronden geweldig werk verricht."

  • NOS
    Uitslag derde etappe Eneco Tour
  • NOS
    Algemeen klassement na de derde etappe

Sagan weet nog niet of hij volgende maand in Qatar zijn wereldtitel zal verdedigen. "Ik weet nog niet of ik ga", zei de Slowaak op de persconferentie na afloop. "Ik heb al een Europese kampioenstrui. Ik heb nog geen beslissing genomen. Wanneer wel? Als ik beslis", klonk het raadselachtig.

Sagan werd vorig jaar in Richmond op indrukwekkende wijze wereldkampioen. Afgelopen zondag voegde hij in Plumelec de Europese titel toe aan zijn erelijst. De wereldtitelstrijd op de weg in Qatar is op 16 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl