Sander Baart in 2015, toen hij nog voor Oranje Zwart speelde
NOS SportAangepast

Balende international Baart zoekt uitweg in Spanje

Hockeyinternational Sander Baart kan dit seizoen niet in actie komen voor zijn club Royal Antwerp. Hij zit er behoorlijk mee dat zijn lang gekoesterde wens, spelen voor zijn jeugdliefde Royal Antwerp, alsnog de nek wordt omgedraaid door een administratieve fout. Of, zo ziet Baart het vooral, door de halsstarrige houding van de Belgische hockeybond.

"Volgens de bond ben ik te laat ingeschreven, maar bij de club zeggen ze dat ze alles volgens de overschrijvingsregels hebben gedaan. Kennelijk is er sprake van miscommunicatie of een menselijke slordigheid. Ik heb nog niet kunnen achterhalen waar het precies is misgegaan, maar ik betreur het dat bond niet de juiste beslissing heeft durven nemen."

Vlucht naar Spanje

Tijd om er lang bij stil te staan heeft Baart niet, wil hij nog iets van het seizoen maken. Een heel jaar lang niet spelen is immers geen optie. "Ik ben nu mijn mogelijkheden aan het bekijken. De Duitse of Spaanse competitie is een serieuze optie, omdat die pas komend weekend van start gaan."

Baart is zelfs al in gesprek met een Spaanse club. "Ik kan nog niet zeggen welke dat is, want het is nog niet rond." Tijdens de onderhandelingen met die club moet ook duidelijk worden hoe vaak Baart daar kan meetrainen. "Ik wil namelijk niet volledig naar Spanje verhuizen, dus ik ben nog aan het onderzoeken of het mogelijk is om wekelijks vanuit Antwerpen heen en weer te vliegen."

Overleg met Caldas

Daarbij speelt mogelijk ook mee dat de Nederlands international zich wekelijks op Papendal wil melden om in beeld te blijven bij bondscoach Max Caldas.

"Hoe het programma van Oranje eruit gaat zien is nog niet bekend, maar ik heb al wel met Caldas over mijn situatie gesproken. Bovendien zal ik hem, voor ik een definitief besluit neem, nog eens bellen om te vragen hoe hij over de constructie denkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl