NOS NieuwsAangepast

Inwoners Belgische plaats Sint-Gillis schrikken van penis op muur

'De muurschildering is afschuwelijk'

Grove teksten, felle kleuren en grote tekeningen: van graffiti schrikt de gemiddelde burger eigenlijk niet meer. Maar veel inwoners van de Belgische plaats Sint-Gillis bij Brussel schrokken dit weekend wel. Een reusachtige muurschildering van het mannelijke geslachtsdeel heeft hun straatbeeld aanzienlijk veranderd.

En het bleef niet bij deze afbeelding van een penis. In het centrum van Brussel is een andere muurtekening opgedoken: eentje waar geslachtsgemeenschap zeer expliciet wordt afgebeeld. Niemand weet wie de kunstwerken gemaakt heeft.

Op sociale media gaat rond dat de schilderingen gemaakt zijn door de bekende graffitikunstenaar Vincent Glowinski, ook wel bekend als Bonom. In 2013 ontstond er commotie over zijn muurschildering van een masturberende vrouw.

Buurtbewoners zeggen zijn stijl te herkennen, maar de kunstenaar heeft aan de Belgische zender RTBF laten weten dat hij niet bij de schilderingen betrokken is.

De penis-muurschildering staat recht tegenover een katholieke meisjesschool op een muur. Een lokale christendemocratische partij vindt de afbeelding ongepast en wil dat de gemeenteraad zich erover buigt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl