Sander Baart tijdens de Spelen in Rio
NOS SportAangepast

Oranje-international Baart mag niet meer in België hockeyen

In januari van dit jaar kondigde hockeyer Sander Baart zijn transfer van Oranje Zwart naar zijn eerste club Royal Antwerp aan, maar omdat hij vorige week bij de start van het seizoen niet op de spelerslijst van de Belgische bond stond, is die droom in duigen gevallen.

De Oranje-international kreeg vandaag in hoger beroep te horen dat hij het hele seizoen niet mag uitkomen in de Belgische competitie. "Ik neem het de Belgische hockeybond kwalijk dat ze hier niet de juiste beslissing hebben durven nemen", meldt hij op Facebook.

"Wat dit voor gevolgen zal hebben voor mijn club Antwerp en mijn hockeycarrière is onduidelijk. Ik kan alleen maar hopen dat de schade beperkt blijft."

De Belgische bond meldt: "We betreuren het ten zeerste dat Sander Baart niet aan de nationale kampioenschappen kan deelnemen, maar we hebben geen andere keuze dan onze eigen reglementen toe te passen."

Nederland is geen optie

Omdat Baart ook niet op een spelerslijst van een Nederlandse hoofdklasseclub staat, kan de 28-jarige middenvelder ook niet terugkeren naar Nederland. En als hij een heel seizoen niet speelt, komt zijn plek in Oranje uiteraard op de tocht.

Baart deed vorige week in het eerste competitieduel van Antwerp met Orée overigens gewoon mee. Dat hij niet op het veld had mogen staan, kwam pas later aan het licht. Antwerp verloor met 5-2. De Belgische bond heeft er nu een reglementaire 5-0 nederlaag van gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl