Staatssecretaris Dijkhoff
NOS NieuwsAangepast

Dijkhoff wil graag weer in kabinet, of fractievoorzitter VVD worden

Klaas Dijkhoff zou in de volgende regeerperiode graag weer in het kabinet komen of anders fractievoorzitter worden van de VVD in de Tweede Kamer. In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen zegt de staatssecretaris vanavond dat die functies hem aanspreken.

"Wat ik wil, is in de basis, in voetbaltermen". Dijkhoff vindt het wel belangrijk hoe het hele team eruit ziet. Hij doelt daarbij zowel op de VVD als op het kabinet.

Dijkhoff is sinds maart vorig jaar staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij volgde toen de opgestapte Fred Teeven op. Daarvoor zat hij vijf jaar in de Tweede Kamer. Dijkhoff krijgt veel lof voor zijn manier waarop hij als staatssecretaris omgaat met de vluchtelingencrisis.

De huidige VVD-fractievoorzitter in de Kamer, Halbe Zijlstra, herhaalde vandaag dat hij na de verkiezingen die baan liever niet nog eens vervult. "Wat mij betreft is één periode mooi en leuk om te doen." Hij zou in het volgende kabinet graag minister worden.

Zijlstra was voordat hij fractievoorzitter werd staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het eerste kabinet-Rutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl