NOS WielrennenAangepast

Dennis slaat dubbelslag in Breda op off-day Dumoulin

Rohan Dennis is de nieuwe leider in de Eneco Tour. De Australiër klokte in de tweede etappe, een tijdrit over 9,6 kilometer in Breda, de snelste tijd en reed daarmee Dylan Groenewegen uit de leiderstrui.

Dennis wint tijdrit in Breda op off-day Dumoulin

De 26-jarige Dennis raffelde de rit af in een tijd van 10.48 en de renner van BMC was daarmee vijf seconden sneller dan de nummer twee, Jos van Emden van Lotto-Jumbo. Jasha Sütterlin van Movistar was verrassend derde.

Wilco Kelderman, vorig jaar derde in het eindklassement van de Eneco Tour, toonde zijn ambities met een knappe vierde plaats.

Dumoulin stelt teleur

Tom Dumoulin kon geen potten breken. De tijdritspecialist van Giant-Alpecin gaf twintig tellen toe en staat niet in de toptien. "Ik had dat laatste beetje niet. Of dat laatste beetje, twintig seconden is niet echt een beetje op dit parcours. Ik had het gewoon niet", zei hij na afloop.

Tom Dumoulin is niet tevreden met zijn tijd

Bij Van Emden was de stemming veel beter. "Vooraf had ik niet gedacht dat ik tweede zou kunnen worden. Maar op dit terrein doe ik gewoon mee."

Hij hoopt op de WK wielrennen in Qatar een rol van betekenis te kunnen spelen. "De signalen die er zijn, zijn goed voor mij", aldus Van Emden over zijn mogelijke selectie.

"Ik heb nog niets definitief gehoord. In Qatar is het dubbel zo warm en daar had ik in de Vuelta wat moeite mee. Maar het parcours is vlak en ik kan daar zeker iets neerzetten."

Van Emden: op het terrein van tijdrijden doe ik gewoon mee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl