Ronald Jaarsma als assistent-coach bij Amsterdam
NOS SportAangepast

Rel in honkbalwereld: Pirates boos op Neptunus

Vier dagen voordat het Rotterdamse Neptunes en Pirates uit Amsterdam beginnen aan de Holland Series, de apotheose van de Nederlandse honkbalcompetitie, zijn de verhoudingen tussen de ploegen behoorlijk onder druk komen te staan. Pirates is boos over de handelswijze van de komende tegenstander in de best-of-seven-finale.

Middelpunt is Ronald Jaarsma, assistent-coach van Pirates. De Amsterdamse club heeft hem per direct op non-actief gezet. "Naar nu is gebleken heeft het bestuur van Neptunus, vlak voor de beslissende wedstrijd in de play-offs tegen Neptunus, Jaarsma benaderd voor een functie in de coaching staff van Neptunus. Buiten ons om hebben de afgelopen weken meerdere gesprekken plaatsgevonden", aldus een verklaring van Pirates.

Ronald Jaarsma tijdens de wedstrijd HCAW-Neptunus

'Ongeschreven regel'

Volgens Pirates zijn de Rotterdammers de afgelopen weken hun boekje te buiten gegaan. "Het is een ongeschreven regel dat er geen transferbesprekingen opgestart en afgerond worden tijdens de play-offs en de Holland Series. Zeker niet als beide verenigingen nog belangrijke wedstrijden tegen elkaar moeten spelen. De handelswijze van Neptunus getuigt naar onze mening van een groot gebrek aan sportiviteit, respect en fatsoen."

De Amsterdammers nemen ook hun maatregelen tegen de Rotterdamse club. "Wij zullen als bestuur voorlopig de relatie en communicatie met Neptunus tot het noodzakelijke minimum beperken."

Maandag maakte Neptunus bekend dat Evert-Jan 't Hoen zal vertrekken als hoofdcoach bij de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl