Patrick van Aanholt
NOS VoetbalAangepast

Moyes: Van Aanholt kwam niet in actie vanwege hartscan

Er blijven veel vraagtekens over het niet meedoen van Patrick van Aanholt zondag tegen Tottenham Hotspur. Sunderland-trainer David Moyes meldde dinsdag bij een persconferentie dat zorgen over het hart van Van Aanholt hem deden besluiten om de verdediger niet in actie te laten komen in het uitduel met Tottenham Hotspur.

Van Aanholt zou gewoon spelen, maar kreeg een kwartier voor aanvang te horen dat hij niet meer tot de wedstrijdselectie behoorde. Moyes nam zijn beslissing naar eigen zeggen op advies van voetbalbond FA, na resultaten van een hartscan. In een reactie laat de FA echter weten dat de FA helemaal niet betrokken was.

"Deze scan is niet uitgevoerd als onderdeel van ons programma en daarom is de FA op geen enkele wijze betrokken", aldus de verklaring.

Op tv-beelden is te zien hoe Van Aanholt heel verbaasd reageert, als hij tijdens de warming-up van ploeggenoot Jason Denayer te horen krijgt dat hij uit de opstelling verdwijnt. Denayer verving Van Aanholt in het elftal van Sunderland. De reden daarvan bleef aanvankelijk onduidelijk.

Moyes: tien minuten voor de wedstrijd sta je machteloos

"We kregen dat bericht om 10 minuten voor 4 binnen, iets meer dan een half uur voor de wedstrijd. Die timing was bizar", zei Moyes dinsdag.

"We moesten dus heel snel de juiste beslissing nemen, zowel voor de speler als de club. Het advies was om hem niet te laten spelen tot aanvullende tests zijn uitgevoerd."

De late wijziging in de opstelling van Sunderland leidde tot veel wilde geruchten. "Maar al die samenzweringstheorieën kloppen dus niet'', zei Moyes.

Van Aanholt, zesvoudig international van Oranje, gaat wel mee naar Londen voor de bekerwedstrijd woensdag tegen Queens Park Rangers. Of de Brabander kan spelen, wilde Moyes niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl