Oud-president George Bush sr. bij een ceremonie in juni 2013
NOS NieuwsAangepast

'George Bush sr. gaat op Hillary Clinton stemmen'

Eigenlijk had hij zich helemaal op de vlakte willen houden over de vraag op wie hij in november gaat stemmen. Maar nu is duidelijk dat oud-president George H.W. Bush, staatsman in ruste en vooraanstaand Republikein, voor Hillary Clinton gaat kiezen.

Dat de 92-jarige Bush sr. niets wil zeggen over zijn stem gold al als een teken van de afkeer die hij koestert jegens de kandidaat van zijn eigen partij, Donald Trump. Maar nu is wereldkundig geworden dat Bush zich dus achter de Democraten schaart dankzij een telg uit een andere vooraanstaande familie uit de Amerikaanse politiek, schrijft Politico.

Kathleen Hartington Kennedy Townsend is de dochter van Robert Kennedy, de broer van oud-president John F. Kennedy, die in 1968 werd vermoord. Zij postte een foto van zichzelf met Bush op haar Facebook-pagina met als bijschrijft "De president heeft me gezegd dat hij op Hillary stemt!" (Amerikaanse oud-presidenten worden hun leven lang aangesproken met 'president').

Tegenover Politico zegt Kennedy desgevraagd dat de ontmoeting in Maine was. Bush vertelde haar dat hij op een Democraat ging stemmen. "Dat is wat hij heeft gezegd."

Met andere woorden, op Hillary Clinton dus.

Meer video-nieuws over de Amerikaanse verkiezingen op NOS The Series:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl