Gebroeders Isaacs uit Assen
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

BN'ers steunen broers die al vijftien jaar wachten op verblijfsvergunning

Enkele bekende Nederlanders hebben een filmpje gemaakt om de broers Isaacs uit Assen te steunen. Darlington (29) en Prosper Isaacs (26) uit Sierra Leone zijn al vijftien jaar in Nederland; toch weten ze nog steeds niet of ze mogen blijven.

Het tweetal vluchtte op 11- en 14-jarige leeftijd tijdens de burgeroorlog uit Sierra Leone. Vijftien jaar later woont het duo hier nog, maar nog altijd dreigt uitzetting. Iedere dinsdag moeten ze zich melden bij de politie. Ze wachten nog altijd of ze een verblijfsvergunning krijgen.

BN'ers steunen broers die wachten op verblijfsvergunning

Tal van BN'ers noemen die situatie in het filmpje onmenselijk. Onder anderen presentator Jochem van Gelder, rapper Lange Frans, het folkduo Tangerine en oud-minister Margreet de Boer zijn te zien in het filmpje. De twee broers zeggen in het filmpje helemaal in Nederland geïntegreerd te zijn en op eigen kracht Nederlands te hebben geleerd.

Een actiegroep van zo'n vijftig sympathisanten steunt de broers Isaacs al langer. Morgen gaat de groep weer mee naar het politiebureau, waar de twee hun wekelijkse stempel gaan halen.

De film wordt volgens RTV Drenthe volgende week dinsdag gepresenteerd op het Binnenhof in Den Haag. Dan worden ook duizenden handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer.

Advertentie via Ster.nl