Wayne Rooney
NOS NieuwsAangepast

Rooney neergesabeld door Britse media

De zeer matige start van het seizoen van Manchester United, met drie nederlagen vorige week, is voor de Britse media reden de messen te slijpen. Eén speler moet het daarbij in het bijzonder ontgelden, aanvoerder Wayne Rooney. "Hij is zijn basisplaats niet meer waard", is de overheersende conclusie.

Verslaggever Jim White van The Telegraph gaat het verst in zijn genadeloze kritiek op Rooney. "Wayne Rooney beweegt als een eikenhouten kast", schrijft hij in de krant. Volgens White ontbrak het Rooney aan flexibiliteit en creativiteit in de wedstrijd tegen Watford. United verloor zondag met 3-1.

The Telegraph heeft geen goed woord over voor Rooneys laatste optreden en beweert dat hij mogelijk voor zijn basisplaats moet vrezen: "Rooney was slecht en niet gemotiveerd. De harde waarheid is dat hij zijn basisplaats niet meer waard is. Rooney heeft geen excuus voor zijn zwakke optreden. Hij was niet mee naar Rotterdam en hij speelde alsof hij zojuist is teruggekeerd van een lang weekend stappen in Amsterdam."

'Verbluffend slecht'

Ook andere Engelse kranten zijn allerminst te spreken over het optreden van de aanvaller. The Guardian schrijft: "Rooney komt niet uit de verf in de nieuwe opstelling. Hij draagt niets bij, is niet dynamisch en creëert geen enkele kans. Het is verbluffend hoe slecht hij presteert." Sinds Mourinho aan het roer staat bij United, speelt Rooney niet meer op het middenveld, maar meer in de aanval.

In de Daily Mail wordt de vergelijking gemaakt tussen de 30-jarige Wayne Rooney en de 31-jarige Cristiano Ronaldo. "Rooney is een jaar jonger dan Ronaldo, maar Rooney lijkt wel een oude man naast Ronaldo", oordeelt de krant. "Hij is uit vorm en kan geen bal raken. Mourinho moet hem uit het team zetten, of hem goede instructies geven, want op deze manier is het niets."

Deel artikel: