Broederliefde in dramatische ontknoping WK-series triatlon

De serie van WK-wedstrijden triatlon heeft in het Mexicaanse Cozumel een dramatische ontknoping gekregen. Jonathan Brownlee was op weg naar de zege, maar raakte op 500 meter van de streep bevangen door de hitte. Zijn broer werd zijn reddende engel.

Triatleet gaat flauwvallen, maar dan duikt zijn broer op

Ondersteund door Alistair Brownlee, de olympisch kampioen, werd Jonathan tweede achter de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman. Dat was voor Jonathan Brownlee niet voldoende om als eerste in het WK-klassement te eindigen. Bij winst was hij wel wereldkampioen geweest. De titel ging nu naar de Spanjaard Mario Mola, die aan de vijfde plaats precies genoeg had om de wereldtitel op te eisen.

Op Twitter bedankt Jonathan Brownlee zijn broer. "Je loyaliteit is ongelooflijk. Maar ook het medische team bedankt. Ik was in goede handen."

Marco van der Stel eindigde in de middenmoot. Na het zwemonderdeel maakte hij deel uit van een peloton van 44 atleten dat 1 minuut en 39 seconden achterstand had op een kopgroepje van acht man.

Zijn looptijd van 33 minuten en 49 seconden deed Van der Stel uiteindelijk op de 29ste plaats eindigen.