NOS NieuwsAangepast

Explosieven gevonden bij treinstation New Jersey

'Als het cafe vol mensen was geweest, hadden er veel dood kunnen zijn'

In de Amerikaanse stad Elizabeth in de staat New Jersey is vanochtend een rugzak met explosief materiaal gevonden. De tas met daarin meerdere explosieve pakketjes was verstopt in een vuilnisbak bij een treinstation en een bar, zegt de burgemeester.

Eén pakketje in de tas ontplofte toen een robot van de FBI een kabel doorknipte. Niemand raakte gewond. De EOD probeert de andere vier te ontmantelen.

In de rugzak zijn volgens de burgemeester geen timers of telefoons gevonden. De burgemeester verwacht dat bij de ontmanteling nog meer explosies volgen. Hij zegt dat het nog onduidelijk is of Elizabeth een doelwit is, of dat de tas doelbewust is achtergelaten om onderzoekers op het verkeerde been te zetten.

Aanslagen

De Verenigde Staten zijn afgelopen weekend opgeschrikt door meerdere explosies en een steekpartij. In New Jersey en New York gingen bommen af bij een benefietwedstrijd en in een uitgaansgebied. In Minnesota stak een man in op het winkelend publiek. In totaal raakten 38 mensen gewond.

De aanslagen in New York en New Jersey zijn nog niet opgeëist. Islamitische Staat claimt dat een aanhanger verantwoordelijk is voor de steekpartij.

Verband?

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de aanslagen. Bij de bomaanslagen werd als timer hetzelfde type telefoon gebruikt.

De explosieven waren wel heel anders van soort. De bom in New York was een snelkookpan gevuld met metalen deeltjes, in New Jersey werd gebruikgemaakt van staafbommen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl