Springruiter Jeroen Dubbeldam in actie op Zenith
NOS SportAangepast

De sport van maandag bij de NOS

De tranen bij springruiter Jeroen Dubbeldam in Rio de Janeiro waren niet alleen omdat hij geen olympische medaille had, maar ook omdat hij besefte dat hij voor het laatst op Zenith had gereden. Het 12-jarige toppaard wordt vandaag online geveild en de NOS doet daarvan verslag in het Sportjournaal en Nieuwsuur.

In Nijkerk is Zenith met nog vijf andere paarden te bezichtigen. Daarna zal de veiling worden geopend. Voor Zenith, een wereld- en Europees kampioen, geldt een startbedrag van 500.000 euro, maar hij is miljoenen waard. Tot woensdag 14.10 uur kan er worden geboden.

Zenith is eigendom van Springpaarden Fonds Nederland, dat paarden koopt en koppelt aan Nederlandse ruiters, om ze verder op te leiden en uiteindelijk te verkopen. SFN wordt echter opgeheven vanwege veranderende Europese regelgeving, maar hoopt op een doorstart. Voor Zenith komt dat echter te laat.

Eneco Tour en Sportforum

Naast de veiling van Zenith is er in het Sportjournaal ook een samenvatting van de eerste etappe van de Eneco Tour, een WorldTour-wedstrijd op Nederlandse bodem. Wie kan Peter Sagan, Tom Boonen en John Degenkolb uitdagen in een vlakke rit van en naar Bolsward?

Op NPO Radio 1 zijn in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken de journalisten Willem Vissers (de Volkskrant), Tom Knipping (Voetbal International) en Hans Klippus (Algemeen Dagblad) te gast.

Uitzendingen van maandag 19 september

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl