NOS SportAangepast

Na Kroatië ook Argentinië naar finale Davis Cup

De finale van de Davis Cup gaat eind november tussen Argentinië en Kroatië. Leonardo Mayer en Marin Cilic werden in de halve finales de matchwinnaars tegen respectievelijk Groot-Brittannië (3-2) en Frankrijk (3-2).

Leonardo Mayer

De Argentijnse tennissers bereikten voor de vijfde keer de finale van de Davis Cup (die ze nog nooit wonnen). Ze klopten titelverdediger Groot-Brittannië in Glasgow.

Juan Martín del Potro had het zondag af moeten maken in de beslissende partij, nadat Andy Murray de stand op 2-2 had gebracht. Maar Argentinië's beste speler trok zich vlak voor het duel met Daniel Evans terug, omdat hij na de overwinning op Murray en de verloren dubbel te moe was om nog een keer de baan op te gaan.

Leonardo Mayer moest ineens aan de bak tegen Evans, maar dat bleek nauwelijks een probleem: 4-6, 6-3, 6-2, 6-4.

De Kroatische tennissers plaatsten zich voor de tweede keer in de geschiedenis voor de finale van de Davis Cup. De winnaar van 2005 stelde in de halve eindstrijd tegen Frankrijk de winst in de vierde partij veilig: 3-1.

Marin Cilic heeft de Davis Cup-finale veiliggesteld voor Kroatië

Cilic was in Zadar de grote man bij de thuisploeg. De nummer elf van de wereld had al voor twee punten gezorgd met een overwinning op Lucas Pouille en in het dubbelspel samen met Ivan Dodig. Zondag loodste hij zijn land naar de finale met een eenvoudige zege op Richard Gasquet: 6-3, 6-2, 7-5.

Cilic, die veertien aces sloeg, werd weliswaar twee keer gebroken, maar Gasquet maakte er helemaal een potje van. De Fransman leverde zes keer zijn servicebeurt in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl