Dozen voor de ingang van stadion De Goffert
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Boze NEC-fans zetten verhuisdozen bij De Goffert

Boze supporters van voetbalclub NEC hebben in de nacht van zaterdag op zondag verhuisdozen neergezet bij de ingang van stadion De Goffert in Nijmegen, om hun ongenoegen te uiten over de clubleiding. Op een spandoek en op pamfletten moet vooral directeur Bart van Ingen het ontgelden, meldt Omroep Gelderland.

De fans noemen Van Ingen een leugenaar. "Pinoccio zal er jaloers op zijn", staat op een van de pamfletten. De supporters eisen zijn vertrek. Ze adviseren Van Ingen ook gelijk FFC mee te nemen. Daarmee wordt gedoeld op Futuralis Football Company, het bureau uit Cuijk dat NEC adviseert bij het aan-en verkoopbeleid.

De supporters roepen tijdelijk technisch manager Peter Wisgerhof op zich niet onder druk te laten zetten. Wisgerhof heeft het werk van Danny Hoekman tijdelijk overgenomen die eerder op non-actief werd gezet. Verder nemen de fans het op voor trainer Peter Hyballa. "Wij beloven je één ding, stop met het druk uitoefenen op onze trainer. Deze trainer wil ervoor gaan en wil zijn keuzes zelf maken."

Geen partij kiezen

De supportersvereniging van NEC veroordeelt de verkapte bedreigingen. De aanhang wil geen partij kiezen. Wel wordt een nieuwe supportersavond aangekondigd waar het beleid kritisch kan worden besproken.

Advertentie via Ster.nl