John Stegeman (links) en Peter Bosz (rechts) op de bank bij Heracles
NOS VoetbalAangepast

Bosz en Stegeman, vandaag even geen vrienden

Peter Bosz treft vanmiddag (16.45 uur) in het Polman Stadion zijn oude werkgever Heracles. Een club die naar eigen zeggen veel voor hem heeft betekend. "Ik heb daar een tweede kans in het betaald voetbal gekregen. Mooie tijden gekend, sportief gezien, en ook veel vrienden overgehouden."

Een van hen is John Stegeman, de huidige trainer van Heracles. "Hij was mijn spits bij AGOVV toen ik daar trainer was, en hij is later mijn assistent geworden bij Heracles. Ik wist toen al dat hij ooit hoofdtrainer zou worden. Wij kennen elkaar al lang en gaan uitstekend met elkaar om. Iedere week hebben we wel contact en we zien elkaar regelmatig.”

John Stegeman als spits van AGOVV

Bosz, die vijf jaar hoofdtrainer was in Almelo, is blij dat Stegeman bij Heracles een kans heeft gekregen. "Hij was toen een uitstekende assistent, maar heeft ook prima eigenschappen voor een hoofdtrainer. Het verbaasde me niet dat hij van Heracles de kans kreeg. Ik vind dat hij het echt uitstekend doet. John heeft het overgenomen in een heel moeilijke situatie. Volgens mij hadden ze nul punten uit zeven wedstrijden. Dat jaar bleef hij erin en het seizoen erop haalde hij voor het in de clubgeschiedenis Europees voetbal. Heel knap."

Peter Bosz en John Stegeman als trainers van Vitesse en Heracles

De liefde tussen beide trainers is nog altijd wederzijds. "Door Peter heb ik mijn voetbalvisie helder en scherp gekregen. Aantrekkelijk voetbal spelen, punten pakken. Ik vind hem heel inspirerend, zijn wedstrijdbesprekingen waren zo goed, hij is een woordkunstenaar", zei Stegeman vorig jaar in een interview met de regionale krant Tubantia.

WhatsApp

Op de clubwebsite zegt Stegeman: "Hij is degene die de schoonheid van het spel, zoals wij dat destijds speelden, heeft aangewakkerd in mijn filosofie als trainer. Ik heb nog steeds veel contact met Peter. We praten veel over voetbal. En ja, op WhatsApp komt nog regelmatig een momentje van Barcelona of Bayern München voorbij. Net als in onze gezamenlijke periode. Die manier van voetballen, daar genieten we van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl