NOS VoetbalAangepast

Hendrix hoopt het vertrouwen bij Feyenoord te knakken

Hendrix: spelers van Feyenoord zijn een team geworden

In Eindhoven ontvangt PSV vanmiddag koploper Feyenoord in de eerste topper van het seizoen. De generale repetitie van de Rotterdammers was goed, met een overwinning op Manchester United. PSV hield aan de wedstrijd tegen Atlético Madrid niets meer dan een kater over.

"Feyenoord zal met vertrouwen naar Eindhoven komen, maar hopelijk kunnen we dat vertrouwen knakken", zegt Jorrit Hendrix, die beseft hoe belangrijk de wedstrijd kan worden voor het competitieverloop.

  • ANP
    De spelers van PSV druipen af na de nederlaag tegen Atlético Madrid
  • ProShots
    Hoe anders is de stemming in De Kuip: Feyenoord wint met 1-0 van Manchester United

"Wij staan achter en moeten tegen de koploper. Als we winnen, gaan we over ze heen. Als we niet winnen, blijven we achter ze. We moeten echt de drie punten pakken", benadrukt de PSV-middenvelder.

'Wij speelden ook goed'

De Europese resultaten zullen geen rol spelen, zegt Hendrix. "Wij hebben ook een goede wedstrijd op de mat gelegd, alleen niet met het gewenste resultaat. De prestatie van Feyenoord was knap, dus zij zullen vol vertrouwen zijn."

Augustus 2015: Jorrit Hendrix in duel met Dirk Kuyt. PSV won in Eindhoven met 3-1

Hendrix ziet dat Feyenoord gegroeid is. "Ik vind dat ze meer een team zijn geworden, ze werken hard voor elkaar en willen alles voor elkaar oplossen. In het verleden lieten ze dat bij een dipje nog weleens vallen. Ik vind ze als team heel sterk."

"Bij ons is dat al twee jaar het geval, daarom zijn we al twee jaar op rij kampioen geworden. We zijn voor mijn gevoel nog steeds één team. Kwalitatief doen we weinig voor elkaar onder. De ploeg die het meeste vuile werk wil opknappen, wint zondag."

Jorrit Hendrix (m) maakte zijn enige goal in de eredivisie dit seizoen tegen PEC

Na de training pakte Hendrix een bal, om van elf meter aan te leggen en op een leeg doel te schieten. "Ik kan beter even oefenen voordat iemand een penalty moet nemen, dacht ik." PSV miste tegen Atlético de elfde penalty van de laatste achttien penalty's.

"En je kunt er op trainen, als je een vaste trap hebt, met snelheid schiet en een goede hoek uitzoekt." Davy Pröpper staat nog altijd bovenaan het lijstje van penaltynemers, maar Jorrit Hendrix: "Ik zal de volgende keer niet schromen een penalty te nemen. En dan maak ik hem!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl