Andy en Jamie Murray vieren de zege in het dubbelspel
NOS SportAangepast

Broers Murray houden Britten in leven in Davis Cup

Groot-Brittannië mag nog altijd hopen op titelprolongatie in de Davis Cup. De Britten stonden na de eerste dag van het halvefinaleduel met Argentinië op een 2-0 achterstand, maar door de zege van Andy en Jamie Murray in het dubbelspel is het nu 2-1.

Andy Murray verloor vrijdag na ruim vijf uur tennis van Juan Martín del Potro in het enkelspel. Maar die nederlaag bleek de Brit prima te hebben verteerd. Del Potro gunde zichzelf eveneens geen rust en deed ook mee in de dubbel, samen met Leonardo Mayer. Ze konden het de Murrays maar een set moeilijk maken: 1-6, 6-3, 4-6, 4-6.

Zondag staan de laatste singles op het programma: Andy Murray speelt tegen Guido Pella, Del Potro treft Kyle Edmund.

Marin Cilic

Kroatië heeft nog maar één punt nodig om de finale van de landenwedstrijd te bereiken. Het leidt in eigen huis tegen Frankrijk met 2-1. Marin Cilic en Ivan Dodig waren in het dubbelspel met 7-6 (6), 5-7, 7-6 (6), 6-3 te sterk voor Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut.

De Kroaten wonnen de Davis Cup in 2005 voor het laatst. Het land had toen Ivan Ljubicic en Mario Ancic in de gelederen. Dit jaar speelt Cilic een belangrijke rol: vrijdag won hij al van Lucas Pouille.

Cilic treedt zondag aan tegen Richard Gasquet, het vijfde duel gaat tussen Borna Coric en Pouille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl