Xabi Alonso viert zijn doelpunt tegen Ingolstadt
NOS VoetbalAangepast

Bayern klopt Ingolstadt, Robben terug op de bank

Bayern München heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Ingolstadt. De ploeg van Carlo Ancelotti won met 3-1. Dario Lezcano bezorgde Bayern na acht minuten de eerste tegentreffer in dit seizoen, maar Robert Lewandowski bracht Bayern vijf minuten na de openingsgoal weer langszij. Vijf minuten na de pauze maakte Alonso met een uithaal de 2-1.

Lukas Hinterseer had de gelijkmaker voor Ingolstadt moeten maken, maar hij schoot de bal oog in oog met Manuel Neuer naast het doel. In de slotfase maakte Rafinha er met een bekeken schot 3-1 van voor Bayern.

Bij Bayern zat Arjen Robben voor het eerst dit seizoen weer op de bank, hij revalideert van een bovenbeenblessure. Sinds afgelopen zondag neemt hij weer deel aan de groepstraining.

Gonzalo Castro en Marcel Schmelzer vieren een treffer tegen Darmstadt

Borussia Dortmund is het scoren niet verleerd na de 6-0 overwinning op Legia Warschau. Met dezelfde cijfers won Dortmund thuis van Darmstadt.

Dortmunds overwicht resulteerde voor de pauze alleen in een goal van Castro. In de tweede helft nam de wervelende thuisclub gedecideerd afstand. Vooral de 4-0 en 5-0 (hakjes van Castro en Rode) waren het aanzien waard. Emre Mor bepaalde de eindstand op 6-0.

Leipzig wint weer

Het Bundesliga-avontuur van promovendus RB Leipzig verloopt vooralsnog gesmeerd. Na de verrassende zege op Borussia Dortmund van vorige week, waren 'Die Roten Bullen' vandaag met 4-0 te sterk voor Hamburger SV. Leipzig staat met zeven punten op plaats twee achter koploper Bayern.

Revanche voor Gladbach

Borussia Mönchengladbach heeft zich gerevancheerd voor de 4-0 nederlaag tegen Manchester City. Mönchengladbach won met 4-1 van hekkensluiter Werder Bremen.

Eintracht Frankfurt won met 2-1 van Bayer Leverkusen. Wolfsburg-Hoffenheim eindigde zoals het begon: 0-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl