NOS SportAangepast

Davis Cup-team verslaat Zweden en handhaaft zich

Het Nederlandse Davis Cup-team heeft zijn positie in de eerste groep van de Europees-Afrikaanse zone veiliggesteld. Met een overwinning in het dubbelspel nam de ploeg van coach Jan Siemerink in Bastad een beslissende 3-0 voorsprong op Zweden.

Haase/Rojer wint dubbel en zet Oranje op 3-0

Jean-Julien Rojer en Robin Haase werden wel even getest door Isak Arvidsson en Fred Simonsson. De Zweden lieten echter een setpoint onbenut, waarna Haase met een fraaie lob wel de beslissing in de eerste set forceerde.

Het Zweedse verzet was daarmee wel gebroken en Rojer/Haase, dat de hele wedstrijd geen servicebreak hoefde te incasseren, maakte het vlot af: 7-5, 6-2, 6-3.

Op de eerste dag waren Thiemo de Bakker en Haase al te sterk gebleken voor de jonge broers Elias en Mikael Ymer.

Kwaliteitsverschil

"Ik had niet het gevoel dat dit fout zou gaan. Er was een kwaliteitsverschil en als je dan je hoofd erbij houdt, kan het eigenlijk niet missen", aldus Davis Cup-captain Jan Siemerink, die al verklapte dat de 19-jarige Tim van Rijthoven zondag zijn opwachting gaat maken.

"We wisten eigenlijk niet wat we moesten verwachten, want we hebben die jongens nooit zien spelen", sprak Jean-Julien Rojer, inmiddels 35 jaar oud. "Maar ik voel me nog topfit. Ik ga nog wel twee à drie jaar door."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl