Oussama Idrissi trefzeker tegen FC Utrecht

FC Utrecht in eigen huis afgedroogd door FC Groningen

FC Groningen heeft FC Utrecht in eigen huis een pak slaag gegeven. Groningen won in de Galgenwaard met 5-1. Daardoor wacht Utrecht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen..

Groningen gunde Utrecht voor rust het balbezit en loerde zelf op de counter. Dat bleek een uitstekende strategie: Oussama Idrissi kreeg na een kwartier zomaar de bal in de voeten van Ramon Leeuwin, waarna hij scoorde met een schot in de verre hoek. Op slag van rust krulde hij de bal prachtig in de bovenhoek.

Danny Hoesen viert zijn doelpunt

Utrecht machteloos

Richairo Zivkovic prikte door de benen van keeper Sergio Padt na een uur de 2-1 binnen. Een ommekeer zat er echter geen moment in. Danny Hoesen liep in de 66ste minuut om doelman Robbin Ruiter heen en tikte de bal in het lege doel.

Tom van Weert en Danny Hoesen bepaalden in de slotfase de eindstand op 5-1. Utrecht verliest voor het eerst in de clubhistorie vijf keer op rij in eigen huis.