NOS SportAangepast

Del Potro na ruim vijf uur voorbij Murray in Davis Cup

Juan Martin Del Potro heeft het Argentijnse Davis Cup-team op voorsprong gezet in de halve finale tegen titelverdediger Groot-Brittannië.

Del Potro neemt in Davis Cup revanche op Murray

De nummer 64 van de wereldranglijst, teruggeworpen na een slepende polsblessure, klopte op de indoorbaan in Glasgow de Britse kopman Andy Murray in een thriller die ruim vijf uur duurde: 6-4, 5-7, 6-7 (5), 6-3, 6-4.

Toiletpauze

Na de derde set, waarin Del Potro een setpunt onbenut liet op eigen service, had Murray het momentum. Na een toiletpauze kwam Del Potro echter sterk terug; hij won de vierde set overtuigend en brak Murray in de zevende game van de beslissende set. Met een ace klaarde hij niet veel later de klus.

Herhaling olympische finale

Voor Murray was het pas zijn eerste nederlaag in eigen huis ooit in de landenwedstrijd. De Brits bezorgde zijn land vorig jaar de Davis Cup-titel door in de finale België te verslaan.

Een maand geleden stonden Del Potro en Murray ook al tegenover elkaar, toen in de finale van de Olympische Spelen. De Schotse nummer twee van de wereld prolongeerde in Rio de Janeiro zijn olympische titel, door de Del Potro in vier sets te kloppen (7-5, 4-6, 6-2, 7-5).

Kyle Edmund dacht even aan een comeback voor de Britten,maar na de winst in de eerste set,was hij toch kansloos tegen Guido Pella: 7-6, 4-6, 3-6, 2-6.

Kroatië-Frankrijk

De andere halve eindstrijd in de Davis Cup gaat tussen Kroatië en Frankrijk. Richard Gasquet zette de Fransen op voorsprong na een overtuigende zege op Borna Coric: 6-2, 7-6 (5), 6-1.

Marin Cilic bracht de Kroaten langszij door Lucas Pouille, die op de US Open nog de kwartfinales haalde, in vier sets te kloppen: 6-1, 7-6 (4), 2-6, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl