In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Rapper Boef voor de rechter vanwege belediging agenten

Rapper Boef uit Alkmaar moet voor de rechter komen vanwege het beledigen van agenten. De vloggende rapper werd deze week opgepakt voor opruiing op internet.

Boef liet in zijn vlogs weten dat hij na zijn detentie alleen maar "meer haat had gekregen" en dat hij seks had met de dochter van de rechercheur. Ook schold hij de agenten uit, meldt Omroep Brabant.

Tips voor gedrag

De politie heeft Boef vrijdag verhoord over de beledigingen in zijn blogs. Hij kreeg van het Openbaar Ministerie een dagvaarding mee en ook 'gedragsaanwijzingen'.

Justitie heeft Boef uitgelegd hoe hij moet omgaan met de politie en met de verspreiding van boodschappen via sociale media. Het OM hoopt dat het agenten helpt om ongestoord hun werk te doen.

De rapper wilde zondag een ruzie uitvechten met zijn collega-rapper Para Soma. In een filmpje op internet had hij opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen. Daar kwamen zo'n tweehonderd jongeren op af. De politie kon een grote vechtpartij voorkomen.

Afzeggingen

Op diverse plekken zijn optredens van Boef afgelast door de organisatoren. Zo is hij zaterdag niet welkom op festival Bibelot in Dordrecht, omdat zijn veiligheid niet te garanderen valt. Poppodium Dynamo in Eindhoven heeft een optreden voor volgend weekend afgezegd, mede omdat hij nog verdacht wordt van opruiing. "Daarnaast betreuren wij de wijze waarop Boef zich de afgelopen dagen geuit heeft in de pers en op sociale media", meldt het poppodium.

Vrijdagavond gaat een concert in Tilburg wel door. De gemeente heeft extra maatregelen genomen, en de politie is buiten extra zichtbaar aanwezig.

De Tilburgse burgemeester Noordanus zegt helemaal klaar te zijn met de zogenoemde treitervloggers. Hij wil dat de vloggers niet meer kunnen verdienen aan advertenties rond de vlogs op YouTube. Verder wil Noordanus dat het OM onderzoekt of Boef geld verdiende met rappen en vloggen terwijl hij een Wajong-uitkering had.

Advertentie via Ster.nl