De nieuwe UKIP-leider Diane James bij haar presentatie
NOS NieuwsAangepast

Diane James volgt Farage op bij UKIP

Diane James is de nieuwe leider van de Britse eurosceptische oppositiepartij UKIP. Ze volgt Nigel Farage op, die vertrok nadat de Britten voor een brexit hadden gestemd.

James zit sinds 2014 in het Europees Parlement voor de partij. Ze won de verkiezing voor het leiderschap van UKIP met bijna twee keer zoveel stemmen als haar belangrijkste rivaal.

Bij haar presentatie zei James dat ze honderd procent voor de brexit is en dat ze wil dat artikel 50, dat gaat over uittreding, snel in gang wordt gezet. Ze zegt dat ze geen genoegen neemt met een afgezwakte versie van de brexit.

Onafhankelijk

"Kan ik nog duidelijker zijn? Ik zeg ja tegen een soeverein, onafhankelijk Groot-Brittannië", zei ze bij haar presentatie. "Ja, zodat we vrij zijn in het afsluiten van handelsakkoorden met wie we willen, en wanneer we willen. En ja, voor een migratiebeleid dat toestaat dat we mensen binnenlaten niet vanwege afkomst, maar vanwege hun kennis, expertise en de sociale waarden die dit land wil."

Ze benadrukte dat ze een ander manier van leidinggeven heeft dan de uitgesproken Nigel Farage en dat ze geen "Nigel-light" zal worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl