NOS VoetbalAangepast

Lichte hersenschudding Wuytens na botsing met doelman

De blessure van Stijn Wuytens blijkt mee te vallen. De middenvelder van AZ heeft een lichte hersenschudding overgehouden aan de botsing met de doelman van Dundalk in de Europa League-wedstrijd donderdagavond. Wuytens is een week uit de roulatie.

Wuytens maakte donderdagavond tegen het Ierse Dundalk de 1-0, maar kwam daarbij ongelukkig in aanraking met de doelman Gary Rogers.

De speler bleef geruime tijd roerloos liggen op het veld. De schrik en angst was voelbaar in het stadion. Spelers en leden van de technische staf van AZ stonden huilend op het veld. Het zag er ernstig uit. Wuytens was even buiten bewustzijn.

Tranen

Hij werd door teamgenoot Alireza Jahanbakhsh geholpen. Jahanbakhsh was vervolgens zo emotioneel dat hij niet meer verder kon spelen. Ook bij trainer John van den Brom waren tranen te zien. AZ verspeelde na het incident ook nog eens de zege: 1-1.

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek Wuytens slechts een lichte hersenschudding aan het voorval te hebben overgehouden. Vrijdag liet hij zich alweer zien op het trainingscomplex van AZ.

"Het zag er allemaal erger uit dan het is. Ik heb geluk gehad. Het is een lichte hersenschudding. Ik heb een beetje hoofdpijn en mijn kaken doen zeer. Maar ik ben er goed vanaf gekomen", zegt Wuytens een dag na de wedstrijd. "Ik heb de beelden ook gezien. Het lijkt dan veel erger. Ik sta te popelen om weer te spelen, maar zondag komt te vroeg. We kijken wel hoe het de week daarop gaat."

  • ANP
    Stijn Wuytens ligt op de grond na de botsing
  • ANP
    Wuytens wordt geholpen door de teamarts
  • ANP
    Wuytens wordt op de brancard getild

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl