NOS NieuwsAangepast

Hillary Clinton hervat campagne met Trump dichter op de hielen

Hillary Clinton: it's great to be back

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton heeft haar campagne hervat. Na een paar dagen pauze vanwege een longontsteking nam ze het vliegtuig naar North Carolina, de eerstvolgende halte in haar verkiezingstournee.

"Probeer je voor te stellen hoe gelukkig ik mij voel, omdat ik een paar dagen vrij kan nemen als ik me niet lekker voel. Miljoenen Amerikanen kunnen dat niet", zei ze tegen de journalisten aan boord.

Clinton zakte zondag in elkaar toen zij ijlings werd weggevoerd van de 9/11-herdenking in New York. Later werd bekend dat zij aan een longontsteking leed.

Trump

Haar Republikeinse rivaal Donald Trump is de afgelopen dagen in de meeste peilingen gestegen. In Ohio, Florida en Nevada, staten waarvan de uitslagen doorslaggevend kunnen zijn, gaat Trump nu aan de leiding. In North Carolina gaan de twee gelijk op.

In een toespraak in New York voor het bedrijfsleven presenteerde Trump een pakket aan belastingmaatregelen die aan een jaarlijkse economische groei van 3,5 procent moeten bijdragen. Zijn streefcijfer voor economische groei is 4 procent, wat 25 miljoen nieuwe banen zou moeten opleveren.

Trump hield zich strikt aan zijn tekst, vermoedelijk om te voorkomen dat hij opnieuw controversiële uitlatingen zou doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl