Agenten proberen de asielzoekers en de Duitse jongeren gescheiden te houden
NOS Nieuws

Alcohol- en straatverbod voor asielzoekers in Duitse stad

De autoriteiten in de Oost-Duitse stad Bautzen hebben aan ongeveer dertig minderjarige asielzoekers een alcoholverbod opgelegd. Ook mogen ze na 19.00 uur niet meer de straat op. Vier van hen zijn naar opvangplaatsen elders overgebracht.

Aanleiding voor de maatregelen zijn de ongeregeldheden van gisteravond tussen de jonge asielzoekers en merendeels extreem-rechtse Duitsers. Volgens de politie gingen zo'n tachtig Duitsers en vijftien tot twintig jonge asielzoekers met elkaar op de vuist. De asielzoekers keerden zich ook tegen de politie. Die werd met stenen en flessen bekogeld.

Asielzoekers tijdens de gevechten van gisteravond

De afgelopen dagen kwam het vaker tot confrontaties. Volgens de politie zijn die door de asielzoekers uitgelokt. In verband met de rellen van gisteravond wordt onderzocht wie zich aan openlijke geweldpleging of mishandeling schuldig heeft gemaakt.

De asielzoekers wonen bij elkaar in een opvanghuis. Een van hen is met snijwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het tehuis wordt door de politie bewaakt om te voorkomen dat het opnieuw tot een confrontatie komt. Ook andere asielzoekerscentra in Bautzen en een dorp in de buurt worden bewaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl