Tonny Vilhena juicht na het maken van de 1-0
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord verrast United dankzij doelpunt Vilhena

Feyenoord heeft het Europese seizoen ingeluid met een knappe zege op Manchester United. Een doelpunt van Tonny Vilhena was in de Kuip, die uit voorzorg voor een deel leeg was, goud waard voor de Rotterdammers: 1-0.

In de wat gezapige eerste helft kwam Feyenoord amper in de problemen. United was gevaarlijk via Anthony Martial (net naast) en Feyenoord via Jens Toornstra (over). De tweede helft bood amper meer vertier, vooral omdat United het duel benaderde als een hinderlijk tussendoortje.

José Mourinho

Coach José Mourinho stuurde liefst acht andere spelers het veld op in vergelijking met de verloren stadsderby tegen Manchester City (1-2), maar daartoe behoorden wel gelouterde internationals als Juan Mata, Chris Smalling, Marcos Rojo en Anthony Martial. Met Paul Pogba stond bovendien de duurste speler ter wereld op het gras in de Kuip.

Mourinho besloot na ruim een uur niettemin Zlatan Ibrahimovic en Memphis Depay het veld in te sturen om orde op zaken te stellen, maar kwam bedrogen uit.

Want tien minuten voor tijd scoorde Tonny Vilhena op een pass van Nicolai Jørgensen en de plotselinge haast van United leverde wel veel dreiging op, maar geen treffer.

Tribunes

Een deel van de tribunes in de thuisbasis van Feyenoord bleef leeg. Het bestuur van de Rotterdamse club nam die maatregel uit angst voor straffen als supporters zich zouden misdragen. In de Kuip was slechts plek voor zo'n 30.000 toeschouwers.

Feyenoord had een deel van de tribune afgedekt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl