Prins Charles
NOS NieuwsAangepast

Prins Charles rijdt hert aan in Schotland

De Britse kroonprins Charles heeft tijdens een verblijf in Schotland een overstekend hert aangereden. De troonopvolger bleef hierbij ongedeerd, zo melden Britse media.

Charles reed in een auto over het Schotse landgoed van zijn moeder, die momenteel op haar Schotse kasteel Balmoral verblijft. De prins kon het hert niet ontwijken, waardoor zijn Audi beschadigd raakte. Of het hert de botsing heeft overleefd, is niet bekend. De woordvoerder van Charles wil geen commentaar geven op het incident.

Publieke taken

De Britse koninklijke familie brengt in de zomer traditiegetrouw veel tijd door in het Schotse buitenverblijf. Charles, die lokaal de titel van hertog van Rothesay draagt, combineert de bezoeken meestal met publieke taken. Zo hield hij vorige week in Schotland een toespraak bij een promotie-evenement voor wollen producten.

Vandaag reist Charles naar Frankrijk voor een herdenking van gesneuvelde Nieuw-Zeelandse militairen tijdens de veldslag bij de Somme in 1916. De Britse prins is ere-maarschalk van het Nieuw-Zeelandse leger. Tijdens de slag bij de Somme kwamen 2000 Nieuw-Zeelanders om het leven, 6000 raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl