NOS NieuwsAangepast

Orkaan op komst: enorme 'maan' stuitert over Chinese autoweg

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De orkaan Meranti is vanuit Taiwan onderweg naar China. Daar was het vandaag in steden langs de kust al noodweer. In de stad Fuzhou leidde dat tot gevaar op de weg toen een enorme ballon losraakte en over de rijbaan stuiterde.

Meranti wordt gezien als de zwaarste storm van dit jaar. De orkaan bereikte boven Taiwan windsnelheden van tot wel 370 kilometer per uur, een snelheid die ongeveer vergelijkbaar is met die van een Formule 1-wagen.

Door de naderende orkaan waaide het hard in Fuzhou, een kuststad in zuidwesten van China. Daardoor raakte de opblaasbare maan los die in de stad hing vanwege het Mid-Herfstfestival. Op beelden is te zien dat het grijze gevaarte over auto's dendert en op een man met een motor af rolt.

Linksboven is de maan te zien voordat die losraakte

De verwachting is dat Meranti afzwakt zodra de orkaan aan land komt in China, in de buurt van de stad Xiamen. Desalniettemin maken de inwoners van die stad zich op voor krachtige wind en hevige neerslag.

Meranti heeft geen dodelijke slachtoffers gemaakt in Taiwan. Wel raakten vijf mensen gewond. Ongeveer een half miljoen huishoudens kwamen zonder stroom te zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl